Hruškovo-citrónová bábovka

Ingrediencie

220 g masla izbovej teploty
220 g curku
3 vajíčka
250 ml kyslého mlieka
440 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
šťava z 2 citrónov
kôra z 1 citróna
2 hrušky
50 ml Karpatského KB Hruška
1 PL cukru

Postup

Maslo si vymixujeme do penova s cukrom. Po jednom zamixujeme vajíčka. Pridáme kyslé mlieko a premixujeme. Pridáme šťavu z citrónov a kôru. Hladkú múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne ju vmiešame do tekutej zmesi.

Hrušky si nakrájame na menšie kocky, vložíme do hrnca a zasypeme cukrom. Chvíľu zahrievame a podlejeme Karpatským KB Hruška. Povaríme a pridáme do cesta.

Bábovkovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 70 minút, pokiaľ drevená palička strčená do cesta ako test, nebude vytiahnutá suchá :)

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.