Perníkové cupcakes so škoricovým krémom

Ingrediencie

Cesto

2 vajíčka
200 ml mlieka
135 ml rastlinného oleja
40 ml Karpatské KB škorica a klinček
1 a 1/2 PL kakaa
2 PL slivkového lekváru
200 g hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL škorice
1 ČL perníkového korenia

Krém

250 g mascarpone
200 g 40% smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
1 PL mletej škorice

Postup

Ako prvé si pripravíme cesto. Vajíčka ručne zmiešame s mliekom, olejom, Karpatským KB a slivkovým lekvárom.

V druhej miske si zmiešame sypké suroviny ako múka, kakao, prášok do pečiva, škoricu a perníkové korenie.

Zmes suchých surovín pomaly primiešavame do tekutej zmesi a vypracujeme cesto. Cesto nalejeme do ¾ muffinových košíčkov, ktoré vložíme do muffinovej formy.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Muffiny vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém, na ktorý si všetky suroviny určené na krém vymixujeme do tuha. Krém si vložíme do plniaceho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme muffiny. Na záver posypeme škoricou alebo polejeme javorovým sirupom.

Recept pripravil: St(v)ory z kuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.