Tagliatelle so Šampiňónmi a Špenátom

Ingrediencie

250 g hnedých šampiňónov
250 g špenátu
2 šalotky
1 cesnak
100 ml smotany na šľahanie
70 g sladkej gorgonzoly
50 ml Karpatské KB
maslo

Postup

Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita.

Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme.
Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí.

Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchi.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.