Vychutnávanie brandy

Vychutnávanie brandy

Správne pitie brandy umožňuje nápoj dokonale vychutnať a precítiť všetky jeho aromatické zložky. Brandy ich obsahuje hneď niekoľko, a preto je dôležité, aby sa uvoľňovali postupne, ako keby sme z chute odkrajovali dezertnou lyžičkou.

Teplota a pohár

Teplota nápoja by mala byť v rozmedzí od 17 do 21 °C.

Chcem vedieť viac

Nalievanie

Brandy nalievame priamo pred konzumentom.

Chcem vedieť viac

Moderné trendy

Karpatské brandy vynikne ako prísada do miešaných nápojov.

Chcem vedieť viac

Teplota a pohár

Teplota nápoja by mala byť v rozmedzí od 17 do 21 stupňov Celzia. Ideálne je nápoj podávať v charakteristickej čaši na brandy, ktorej tvar sústreďuje arómu vo svojej hornej časti, čo umožňuje obdivovať farbu destilátu.

Nalievanie a vychutnávanie

Brandy nalievame priamo pred konzumentom, pretože prvé jemné pary sa uvoľňujú už pri nalievaní a podporia zmyslovú rozkoš. Po naliatí necháme brandy asi minútu dýchať. Vôňa a chuť príjemne rozkvitnú, keď čašu zohrievame dlaňou a jemnými krúživými pohybmi celej ruky ju občas mierne zvírime a zamiešame.

Moderné trendy

Angličania pijú odpradávna brandy ako long drink - zmiešaný so sódou. Novším zvykom je podávanie brandy s tonikom a ľadom vo whiskovom pohári.

Niektoré brandy si skvele rozumejú s teplotami pod bodom mrazu. Vytiahnuté rovno z mrazničky vám pomôžu objaviť nový, možno doteraz nepoznaný rozmer tohto nápoja. Toto sa však dá skúšať iba s brandy suchšieho, ľahšieho štýlu.

Destiláty bohatších a výraznejších aróm ako napríklad Karpatské Brandy Originál a Karpatské brandy Špeciál vyniknú ako prísada do klasických i novodobých miešaných nápojov ako Sidecar, Stinger či Brandy Alexander a podobné.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.