Ingrediencie
Cesto
150 g hladkej múky
200 g krupicového cukru
65 g kakaa
1 ČL perníkového prášku do pečenia
½ ČL sódy bikarbóny
1 vajíčko
120 ml rastlinného oleja
120 ml horúcej vody
90 g kyslej smotany
30 ml mlieka
30 ml Karpatského KB Hruška
2 hrušky
Krém
250 g mascarpone
250 g smotany na šľahanie
3 PL hruškového pyré (detská výživa)
Postup
Na cesto si v jednej miske zmiešame hladkú múku, cukor, kakao, prášok do pečenia a sódu bikarbónu.
V druhej miske si zmiešame vajíčko, smotanu, mlieko, Karpatské KB Hruška a olej.
Do vajíčkovej zmesi postupne zamiešame múčnu zmes. Na záver pridáme horúcu vodu a premiešame. Hrušky si nakrájame a zamiešame do cesta. Cesto rozdelíme do košíčkov, ktoré vložíme do muffinovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Cupcakes necháme vychladnúť a zdobíme krémom. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone, smotany na šľahanie a hruškového pyré do tuha. Na záver môžeme cupcakes poliať javorovým sirupom a posypať orechmi.