Site icon Karpatské brandy

Čokoládový puding s hruškovým sirupom

Puding

500 ml plnotučného mlieka
2 PL kryštálového cukru
2 ½ PL hladkej múky
100 g čokolády
50 g masla
50 ml Karpatského KB Hruška
Hruškový sirup
2 hrušky
2 PL KB Karpatskej brandy hruška
2 PL cukru

Postup

Mlieko nalejeme do hrnca. Kým je studené pridáme cukor a múku a dohladka rozmiešame. Pomaly začneme zahrievať.

Keď je zmes teplá, pridáme 50 ml Karpatského KB Hruška a miešame ďalej. Keď je zmes horúca, pridáme nasekanú čokoládu a maslo. Varíme, až pokiaľ nám puding nezhustne. Puding nalejeme do pohárikov, necháme vychladnúť a premiestnime do chladu na cca 2 hodiny.

Hrušky si nakrájame, pridáme do panvice spolu s Karpatským KB Hruška a cukrom a narýchlo povaríme, pokiaľ sa cukor nerozpustí a nevytvorí sirup. Pred podávaním dozdobíme hruškami, mandľami a polejeme sirupom.