Inšpirujte sa našimi unikátnymi receptami. Dnes pre vás vytvroil novú špecialitu s Karpatským KB foodbloger Juraj @meat.ing.
Suroviny:
- bravčový T-bone steak 600g /alebo kotleta, prípadne bravčová panenka
- 5 ks baby mrkvička
- 100 g rukola
- 20 g med
- 50 g maslo
- 2PL Karpatské KB
- 2PL čerstvá pretržlenová vňať
- soľ, korenie
- 1PL olivový olej
Suroviny na marinádu:
- 3 PL sójová omáčka
- 2 PL med
- cesnak 2 strúčiky (prelisovaný)
- 2 PL Karpatské KB
Postup:
Suroviny na marinádu zmiešame a mäso v nej necháme aspoň 1hodinu marinovať (ideálne počas celej noci).
Medzitým si pripravíme zvyšné prílohy:
Baby mrkvičku ošúpeme a vo vriacej vode varíme cca 3min, potom necháme vychladnúť. Potom ju na roztopenom masle opečieme, po chvíli pridáme med, Karpatské KB a oflambujeme. Opečené mrkvičky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a odložíme na teplé miesto.
Marinované mäso dáme na rozohriaty gril a grilujeme z oboch strán do vnútornej teploty masa 58 stupňov, potom necháme 5 min odležať. Naservírujeme a podávame s glazovanou baby mrkvičkou a rukolou pokvapkanou s olivovým olejom.
TIP od Juraja: K steaku sa výborne hodí aj pyré zo „spáleného karfiolu“. Ako si ho pripravíte?
Suroviny na karfiolové pyré:
- 1/2 karfiol
- 2PL maslo
- 100 ml mlieko
- 30 g parmezán
- balzamikový ocot podľa chuti
- soľ/korenie
Postup:
Karfiol nasekáme na jemno, osolíme a na masle opekáme v hrnci až kým nám neskaramelizuje. Trvá to cca 20 – 30 min /karfiol má byť trošku prihorený. Následne ho rozmixujeme s mliekom/smotanou, parmezánom a balzamikovým octom do optimálnej hustoty pyré.
Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB.
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Lahodná chuť pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Môžete si ho vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk.
Karpatské KB nájdete za výhodné ceny aj na e-shope: www.najnapoje.sk