300 g hovädzieho mäsa-steak
olivový olej
soľ
2 ČL horčice
½ ČL sušeného cesnaku
250 g hnedých šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok tymiánu
40 ml Karpatského KB
soľ
Špízy
Hovädzie mäso si nakrájame na kocky. V miske si zmiešame olivový olej, horčicu, sušený cesnak a dosolíme. Mäso naložíme do takto pripravenej marinády a necháme pôsobiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Pripravené marinované mäso napichneme na špízy a prudko ogrilujeme zo všetkých strán.
Hubové ragú
Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Do malého hrnca dáme olivový olej, pridáme tymian a pár sekúnd pražíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a šampiňóny, osolíme a pražíme. Na záver podlejeme dúškom Karpatského KB, ktoré necháme prevrieť a odpariť. Pripravené šampiňóny podávame k hotovému mäsku. Pre tých hladnejších môžeme doplniť chlebíkom alebo šalátom.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne