Teplota a pohár
Ideálna teplota podávania je od 17 do 21 stupňov Celzia, pretože práve pri tejto teplote, sa aromatické zložky brandy môžu naplno rozvinúť. Typický pohár na nízkej stopke, so širokou čašou, ktorá sa smerom hore zužuje, sústredí nádhernú vôňu nápoja tesne pod jeho okrajom a prehĺbi tak pôžitok z pitia. Ideálny materiál je číry krištáľ, v ktorom vynikne iskrivá jantárová farba brandy.
Moderné trendy
Angličania obľubujú brandy ako long drink - zmiešaný so sódou. Novším zvykom je podávanie brandy s tonikom a ľadom vo whiskovom pohári.
Brandy suchšieho, ľahšieho typu si skvele rozumejú i s teplotami pod bodom mrazu. Vytiahnuté rovno z mrazničky vám pomôžu objaviť nový, možno doteraz nepoznaný rozmer tohto nápoja.
Destiláty výraznejších aróm, ako napríklad Karpatské brandy Original, vyniknú ako prísada do klasických i novodobých miešaných nápojov ako Sidecar, Stinger či Brandy Alexander.