Vychutnávanie brandy

Pitie brandy je zážitok a ak si ho chcete náležite vychutnať, dodržte pravidlá, ktoré vám umožnia precítiť všetky jeho aromatické zložky. Brandy ich obsahuje hneď niekoľko a keď sa uvoľňujú postupne, pôžitok je dokonalý.

Teplota a pohár

Teplota nápoja by mala byť v rozmedzí od 17 do 21 °C.

Chcem vedieť viac

Nalievanie

Brandy nalievame priamo pred konzumentom.

Chcem vedieť viac

Moderné trendy

Karpatské brandy vynikne ako prísada do miešaných nápojov.

Chcem vedieť viac

Teplota a pohár

Ideálna teplota podávania je od 17 do 21 stupňov Celzia, pretože práve pri tejto teplote, sa aromatické zložky brandy môžu naplno rozvinúť. Typický pohár na nízkej stopke, so širokou čašou, ktorá sa smerom hore zužuje, sústredí nádhernú vôňu nápoja tesne pod jeho okrajom a prehĺbi tak pôžitok z pitia. Ideálny materiál je číry krištáľ, v ktorom vynikne iskrivá jantárová farba brandy.

Nalievanie a vychutnávanie

Prvé jemné pary sa uvoľňujú už pri nalievaní a pošteklia vaše zmysly. Po naliatí nechajte brandy asi minútu dýchať. Jeho vôňa a chuť príjemne rozkvitnú, keď čašu zohrejete dlaňou a jemnými krúživými pohybmi ruky, brandy občas mierne zvírite a zamiešate.

Moderné trendy

Angličania obľubujú brandy ako long drink - zmiešaný so sódou. Novším zvykom je podávanie brandy s tonikom a ľadom vo whiskovom pohári.

Brandy suchšieho, ľahšieho typu si skvele rozumejú i s teplotami pod bodom mrazu. Vytiahnuté rovno z mrazničky vám pomôžu objaviť nový, možno doteraz nepoznaný rozmer tohto nápoja.

Destiláty výraznejších aróm, ako napríklad Karpatské brandy Original, vyniknú ako prísada do klasických i novodobých miešaných nápojov ako Sidecar, Stinger či Brandy Alexander.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.