Aktuality

Namiešané Original

Vôňu mora a chuť letnej dovolenky si môžeme pripomenúť aj miešaným nápojom. Dobrá Sangria v nás vyvolá spomienky na krajiny Pyrenejského poloostrova… A práve na Sangriu sa zameral barman pri príprave drinku na tému Portugalsko, pre letné číslo časopisu InBar&Restaurant. Nechajte sa inšpirovať a preneste si trochu prímorskej nálady aj k vám domov :)

ORIGINALne, nielen na leto

Originálny nápoj si viete urobiť aj doma, na párty alebo na rodinnej oslave a nemusíte zháňať odborné pomôcky, špecializované obchody s exotickým ovocím či ingredienciami, a dokonca ani nepotrebujete špeciálne barmanské náčinie, či šejkre. Otvorte chladničky a špajzky a nechajte sa inšpirovať našimi ORIGINAL tipmi s Karpatským brandy Original. Je to svieže, mladé brandy, s nižším obsahom alkoholu, vyrobené z kvalitného vínneho destilátu, ktorý dozrel v dubových sudoch. Osloví vás karamelovými tónmi v chuti a ľahkou ovocnou  vôňou s nádychom čokolády. Je skvelé na experimentovanie a objavovanie nových možností pri miešaní drinkov.

PORADŇA domáceho barmana

Pár tipov od profesionálneho barmana sa vám pri príprave domácich drinkov bude hodiť 😊

  • Použite na prípravu drinkov radšej celé kocky ľadu, lebo ľadová drť sa rýchlejšie roztopí a zriedi nápoj.
  • Ak je  nápoj pre vás príliš sladký, vyrovnajte chute šťavou z limetky. Má jemnejšiu chuť ako citrón a má schopnosť prepojiť sa s inou chuťou. Citrón je výraznejší a preváži chuťou nad inými ingredienciami.
  • Domáci ľadový čaj si môžete pripraviť aj studeným procesom tak, že zalejte čaj studenou vodou a necháte pár hodín macerovať v chladničke.
  • Ak používate do drinkov bylinky, mätu, bazalku, medovku, rozmarín či iné, nezabudnite ich pred tým jemne oklepať, alebo pomliaždiť medzi prstami. Vôňa, šťava i chuť sa z nich uvoľní rýchlejšie a lepšie.
  • Na prípravu domácich drinkov používajte kvalitné a čerstvé suroviny, ovocie, ktoré nie je prezreté a príliš mäkké a uprednostnite prírodné 100% šťavy pred džúsmi z koncentrátu.

Nové recepty nájdete tu.

Leto v plnom prúde – čas na záhradnú párty

Dlhé a príjemné letné večery sú ako stvorené na záhradné párty či grilovačky. Je to dokonalá príležitosť pozvať si priateľov či širokú rodinu a stráviť s nimi večer v družnej debate pri dobrom jedle.

Máločo chutí tak dobre, ako doma pripravené jedlo, ktoré si môžete vychutnať v dobrej spoločnosti. Preto sme pre vás v spolupráci so Stvory z Kuchyne pripravili tri jednoduché letné recepty, ktoré vašich hostí nepochybne očaria. Ak chcete zistiť, ako s pomocou Karpatského KB pripraviť výborné jahňacie kotletky, grilované kuracie stehienka alebo cibuľové čatní, neváhajte a kliknite na svoj výber:

Dobrú chuť!

Konečne je tu leto – najlepší čas na miešané drinky

Konečne k nám dorazili letné horúčavy a každý z nás hľadá rôzne formy osvieženia, studené miešané nápoje nevynímajúc.

Špecializovaný časopis Bar Magazine sa miešaním drinkov intenzívne zaoberá. V aktuálnom letnom čísle, s hlavnou témou Sydney, využili naše Karpatské brandy Original  v úžasnom drinku s využitím typických austrálskych ingrediencií.

Skúste si ho namiešať, je originálny a skutočne osviežujúci.

Príbeh legendárneho slovenského brandy

Nádherná jantárová farba, delikátna drevitá vôňa a chuť, v ktorej sa kombinuje vanilka a sušené ovocie. Príprava nápoja, ktorý je slovenským unikátom s dlhoročnou tradíciou vyžaduje lásku, čas, starostlivosť a odbornosť. O čom je reč? O Karpatskom brandy Špeciál, o ktorom sme sa rozprávali s Ing. Petrom Ďurišom, ktorý ako Master Blender pripravuje toto skvelé brandy.

Kto je Master Blender?

„Je to človek, ktorý je zodpovedný za to, ako brandy chutí. Má vedomosti o celom výrobnom procese, od vína, cez destiláciu až po zrenie v sudoch. Samozrejme, že to nerobím všetko sám, každý krok si vyžaduje ďalších odborníkov, no som pri tom. V záverečnej fáze som zodpovedný za to, aby brandy chutilo tak, ako ho poznáme a aké ho máme všetci radi.“

To je zaväzujúce, pretože robíte s niečím, čo je dobre známe a má dlhú tradíciu…

„Áno, je to zaväzujúce, ale zároveň vzrušujúce. Karpatské brandy Špeciál je prémiovým brandy, ktorému sa darí aj na medzinárodných súťažiach, kde sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach. Dnes ho mnohí familiárne nazývajú „Kábeeško a na Slovensku sa teší mimoriadnej popularite.“

(viac…)

50 rokov výnimočnosti

Za výnimočným brandy rozhodne netreba chodiť ďaleko. Legendárne brandy máme aj u nás na Slovensku. Je ním Karpatské brandy Špeciál, alebo KBŠ, ako mu dnes mnohí hovoria. Už celé pol storočie sa dodržiava výrobný postup, zaručujúci jeho výnimočnosť, ktorou hrdo konkuruje aj medzinárodne uznávaným brandy.

KBŠ má veľmi zaujímavú históriu. Jeho príbeh sa začal už pred 50 rokmi, keď majstri pezinskej pálenice prijali výzvu vytvoriť kvalitné slovenské brandy, ktoré sa malo používať ako expedičný likér pri výrobe známeho sektu Hubert. Čerpali z vedomostí získaných priamo vo Francúzsku v oblasti Cognac. V roku 1968 sa pod ich vedením vydestiloval prvý vínny destilát, ktorý následne vyzrieval v dubových sudoch. Po rokoch vyzrievania vzniklo unikátne slovenské brandy s výraznou vôňou dreva, orieškov a plnou chuťou sušeného ovocia a vanilky. Produkt natoľko výnimočný nemohol ostať utajený v pivniciach a rozhodlo sa o jeho samostatnom uvedení pod značkou Karpatské brandy Špeciál. Vďaka dodržiavaniu polstoročím osvedčeného postupu výroby, chutí KBŠ rovnako skvele aj dnes. Jeho vysokú kvalitu oceňujú nielen slovenskí priaznivci brandy, ale aj odborníci na súťažiach v zahraničí, kde opakovane získava najvyššie ocenenia.

Ako si vychutnať Karpatské brandy Špeciál?

Na to, aby ste si skutočne vychutnali KBŠ, nepotrebujete veľa. Ideálna teplota na podávanie je od 17 do 21 stupňov Celzia, pretože práve pri tejto teplote sa naplno rozvinú jeho aromatické zložky. Záleží aj na tom, z akého pohára pijete. Typický pohár na nízkej stopke, so širokou čašou, ktorá sa smerom hore zužuje, sústredí nádhernú vôňu nápoja tesne pod jeho okrajom a prehĺbi tak pôžitok z pitia. Ideálny materiál je číry krištáľ, v ktorom vynikne iskrivá jantárová farba. Po naliatí nechajte brandy asi minútu dýchať. Jeho vôňa a chuť príjemne rozkvitnú, keď čašu zohrejete dlaňou a jemnými krúživými pohybmi ruky, brandy občas mierne zvírite a zamiešate. Doprajte si dúšok tohto slovenského pokladu a potešte svoje zmysly jeho jantárovou farbou, intenzívnou vôňou a plnou chuťou.

Článok vyšiel v časopise ForMen

Pripravte sa na zimu s Karpatským KB škorica a klinček

Bratislava, október 2017 – Do rodiny Karpatského KB pribudol ďalší prírastok – Karpatské KB škorica a klinček. Táto horúca novinka chutí samostatne, v miešaných nápojoch, ale napríklad aj v dezertoch či tradičných koláčoch.

Karpatské KB škorica a klinček je príjemne zladený nápoj s nádhernou, korenistou vôňou. V každom dúšku je cítiť jemnú chuť škorice a klinčeka, ktoré sú v harmonickej súhre s medom a vínnym destilátom.

„Po minuloročnom úspechu Karpatského KB Hruška sme sa rozhodli ponúknuť našim zákazníkom ďalší ochutený variant tradičného a dobre známeho ‚KB-čka‘. Tentokrát prichádzame s novinkou, ktorá je ideálnou voľbou aj pre horúce miešané nápoje. Škoricová vôňa a korenistá chuť klinčeka sa v nich príjemne rozvinú a vyniknú. Tieto chute sa už tradične spájajú s Vianocami a zimným obdobím všeobecne, no vďaka našej novinke, si ich naši zákazníci budú môcť vychutnať kedykoľvek počas roka, “ opisuje blendmaster Ing. Peter Ďuriš.

Škorica vo všeobecnosti patrí medzi obľúbené koreniny, nielen vďaka svojej chuti, ale aj špecifickej vôni, ktorá stimuluje mozgovú aktivitu. Legendy dokonca hovoria, že v dávnych časoch bola škorica mimoriadne cenná a niekoľkonásobne drahšia ako striebro. Obľúbená kombinácia s klinčekom dokonalo zapadá do koloritu vianočných sviatkov. Podčiarkne výnimočnosť horúcich nápojov, sladkých domácich dobrôt, ale aj dekorácií, ktoré príjemne prevoňajú celú domácnosť.

Novinka je distribuovaná s receptom na horúci nápoj „Karpatský punč“ na papierovej visačke. Viac inšpirácií na horúce, ale i studené miešané drinky od profesionálneho barmana je dostupných na webovej stránke www.karpatskebrandy.sk.

KBŠ víťazí medzi svetovou elitou

Na medzinárodnej súťaži výberových liehovín Concours Mondial de Bruxelles – Spirits Selection 2017 získalo Karpatské brandy Špeciál prestížne ocenenie Grand Gold Medal. Na získanú medailu sme patrične hrdí, pretože potvrdzuje vysokú kvalitu nášho brandy. KBŠ je výnimočným produktom, ktoré sa rokmi stalo ikonou medzi kvalitnými slovenskými alkoholickými nápojmi. Okrem uznávaných odborníkov ho oceňujú milovníci brandy doma aj v zahraničí.

Karpatské Brandy Špeciál získalo ocenenie OBAL ROKA 2016

Národnú súťaž OBAL ROKA 2016 každoročne organizuje Obalový Inštitút SYBA patriaci pod World Packaging Organisation. K tohtoročným prihláseným slovenským firmám patrila aj spoločnosť HUBERT J.E. so svojim hrdinom z portfólia brandy. V kategórií nápojov o obal roka súťažilo obľúbené Karpatské Brandy Špeciál. Porotu zaujal vizuálny efekt obalu, ktorý graficky aj hmatovo akcentuje nie len originalitu produktu, ale hlavne technológiu 5-ročného zrenia produktu v dubových sudoch. Inovatívny obal symbolizujúci drevo upúta bežných spotrebiteľov ale aj milovníkov kvalitného brandy.

Jeseň v znamení Karpatského KB Hruška

Bratislava, november 2016 – Kolekcia Karpatské KB sa rozrastá o nový ochutený variant – Karpatské KB Hruška. Milovníci „klasického KB-čka“ sa tak môžu tešiť aj na ovocný variant s chuťou zrelej hrušky.

Nová príchuť navodí pocit hrejivého uvoľnenia počas chladného jesenného večera. Tento tradičný slovenský výrobok z Karpát je vyrobený z kvalitných surovín, má jantárovú farbu, jemnú vôňu a jeho harmonická chuť s vôňou zrelej hrušky príjemne prekvapí každého milovníka Karpatského KB.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.