Inšpirujte sa našimi unikátnymi receptami. Dnes pre vás vytvroil novú špecialitu s Karpatským KB foodbloger Juraj @meat.ing.
Suroviny:
Postup:
Syr nakrájame na jednotlivé porcie, osolíme, obalíme v trojobale a necháme odložiť do chladničky.
Z čerstvých vajec a oleja si pripravíme domácu majonézu. Najrýchlejšie to zvládnete s ručným mixérom, dôležité je na začiatku opatrne pridávať olej po malých dávkach postupne. Keď sa nám vytvorí základ, môžeme olej pridávať vo väčšom množstve. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, pridáme bryndzu a dôkladne rozmixujeme, prípadne ešte na záver dochutíme.
Na panvici si z cukru pripravíme karamel, pridáme hrušku, podlejeme Karpatským KB-Hruška a ďalej za občasného miešania varíme až do zmäknutia. Ovčí syr vypražíme a podávame s flambovanou hruškou, bryndzovou majonézou a posypeme čerstvou pažítkou.
Ako príloha sa najlepšie hodia varené, či opekané zemiačiky.
TIP od Juraja: namiesto ovčieho syra môžeme použiť aj iný vhodný na vyprážanie. Odporúčame napríklad syr Brie.
Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB.
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Lahodná chuť pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Môžete si ho vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk.
Karpatské KB nájdete za výhodné ceny aj na e-shope: www.najnapoje.sk