fbpx

BBQ bravčové rebierka s Karpatským KB

„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile a je to pochúťka!

Suroviny:

  • bravčové rebrá
  • obľúbený „rub“ na krídelká (v recepte použité SPG korenie a Chicken wings BBQ od Suckle busters)
    • dá sa urobiť vlastný „rub“ zmesou soli, korenia, cukru, sušeného cesnaku, sladkej červenej papriky, chilli papričky atď.
  • obľúbená BBQ omáčka (v recepte použitá Sweet & Spicy od Sweet baby ray’s)
  • maslo 50g
  • plnotučná horčica
  • Karpatské KB, 2 PL

Postup:

Rebierka očistíme, zadnú blanu „stiahneme“, potrieme horčicou z oboch strán a okoreníme obľúbeným „rubom“.

Pripravíme si gril: použijeme drevené uhlie, drevo na údenie ideálne jabloň/čerešňa alebo dub, teplota grilu 135 stupňov, nepriame grilovanie (ak ich robíme doma, predhrejeme si rúru na 135 stupňov) a údime/pečieme do vnútornej teploty mäsa 65 stupňov.

Na alobal/mäsiarsky papier dáme kúsky masla, na maslo položíme rebierka mäsovou stranou, zabalíme a dáme do grilu pri nezmenenej teplote a pečieme do vnútornej teploty mäsa 88 stupňov (platí aj pri pečení doma v rúre).

Medzičasom si pripravíme BBQ omáčku, ktorú zmiešame s Karpatským KB a necháme na grile prevrieť a zhustnúť.

Následne rebierka potrieme pripravenou BBQ omáčkou a grilujeme odkryté cca 10-15 minút, resp. do vnútornej teploty mäsa 93-95 stupňov. Necháme 5-10 min vychladnúť, ozdobíme nasekanou pažítkou a chrumkavou cibuľkou a podávame.

Ako prílohu odporúčam coleslaw, grilovanú kukuricu či zemiačiky.

Pozn.: od veľkosti rebier(výška mäsa nad kosťou vs. zrezané mäso tesne nad kosť) sa môže dĺžka grilovania pohybovať od 4 do 8 hodín. Ak si ich prajete konzumovať skôr, stačí zvýšiť teplotu na 160-180stupňov, nebudú však také šťavnaté a jemné. V každom prípade tu odporúčam teplomer do mäsa na kontrolu a úpravu pečenia.

Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB

 

Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.