„Muž v kuchyni“ foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile a je to pochúťka!
Suroviny:
Postup:
Rebierka očistíme, zadnú blanu „stiahneme“, potrieme horčicou z oboch strán a okoreníme obľúbeným „rubom“.
Pripravíme si gril: použijeme drevené uhlie, drevo na údenie ideálne jabloň/čerešňa alebo dub, teplota grilu 135 stupňov, nepriame grilovanie (ak ich robíme doma, predhrejeme si rúru na 135 stupňov) a údime/pečieme do vnútornej teploty mäsa 65 stupňov.
Na alobal/mäsiarsky papier dáme kúsky masla, na maslo položíme rebierka mäsovou stranou, zabalíme a dáme do grilu pri nezmenenej teplote a pečieme do vnútornej teploty mäsa 88 stupňov (platí aj pri pečení doma v rúre).
Medzičasom si pripravíme BBQ omáčku, ktorú zmiešame s Karpatským KB a necháme na grile prevrieť a zhustnúť.
Následne rebierka potrieme pripravenou BBQ omáčkou a grilujeme odkryté cca 10-15 minút, resp. do vnútornej teploty mäsa 93-95 stupňov. Necháme 5-10 min vychladnúť, ozdobíme nasekanou pažítkou a chrumkavou cibuľkou a podávame.
Ako prílohu odporúčam coleslaw, grilovanú kukuricu či zemiačiky.
Pozn.: od veľkosti rebier(výška mäsa nad kosťou vs. zrezané mäso tesne nad kosť) sa môže dĺžka grilovania pohybovať od 4 do 8 hodín. Ak si ich prajete konzumovať skôr, stačí zvýšiť teplotu na 160-180stupňov, nebudú však také šťavnaté a jemné. V každom prípade tu odporúčam teplomer do mäsa na kontrolu a úpravu pečenia.
Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk