1 kg bravčových rebierok
1 ČL sušeného cesnaku
1 ČL červenej papriky
1 ČL soli
štipka mletej rasce
štipka čierneho korenia
2 PL oleja
4 hrušky
Omáčka na dogrilovanie
3 PL medu
2 PL Karpatské KB Hruška
2 PL oleja
1 ČL chilli pasty
štipka soli
Na podliatie
50 ml Karpatské KB Hruška
Rebierka si dočistíme, ak je potrebné, od prebytočných blán. Zmiešame všetky suché ingrediencie (cesnak, paprika, soľ, rasca, čierne korenie). Rebierka si potrieme rovnomerne olejom a vmasírujeme zmes korenia.
Rebierka vložíme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 2 hodiny.
Omáčku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
Rebierka odokryjeme, nastavíme gril na 220 stupňov, pridáme nakrájané hrušky a rebierka aj hrušky potrieme dôkladne omáčkou. Podlejeme 50 ml Karpatskej brandy a grilujeme cca 20 minút.
Po dogrilovaní necháme odstáť 10 minút a podávame s pečivom.