Tiki kultúra sa zrodila v 30-tych rokoch, inšpirovaná ostrovmi Polynézie, Havaja a Oceánie. Jedným z klasických cocktailov tiki éry, ktorej príbeh sa začal písať práve v Kalifornii, je aj Fog Cutter. Ako v každom správnom tiki drinku, je v ňom skombinovaná svieža chuť ovocia so silou viacerých druhov spiritov, ktoré týmto exotickým drinkom dávajú ich nenapodobiteľný charakter.
My sa z Kalifornie presunieme k nám, do strednej Európy, a k bielemu rumu a ginu pridáme Karpatské brandy Original, ktoré dodá drinku zemitosť, na ktorú sme v našich zemepisných šírkach zvyknutí. Originalitu dosiahneme pridaním mandľového sirupu a sherry.
Ingrediencie
40 ml Karpatského brandy Original
25 ml bieleho rumu
20 ml ginu
40 ml čerstvej pomarančovej šťavy
20 ml čerstvej citrónovej šťavy
15 ml mandľového sirupu
15 ml oloroso sherry
Príprava: pretrepeme s ľadom v kokteilovom šejkri
Pohár: long glass
Ozdoba: čerstvá limeta