Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB nádherne nadýchanú penu – espumu, s výraznou chuťou.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie, ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy!
Suroviny:
Postup:
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky, opečieme na masle do zlatohneda. Podlejeme Karpatským KB (ideálne oflambujeme). Následne podlejeme vínom a varíme, až kým sa odparí takmer všetka tekutina. Podlejeme smotanou a zredukujeme cca o 1/3 objemu.
Pridáme worchestrovú omáčku, osolíme, okoreníme, pridáme stabilizátor, rozmixujeme v mixéri a scedíme do sifónovej nádoby. Následne natlakujeme (1-2 bombičky – podľa potreby), potrasieme a servírujeme: napr. k bravčovému mäsu, cibuľovej polievke atď. Skrátka všade tam, kde si vieme predstaviť jemnú/krémovú chuť cibule. Skvele sa hodí k v tradičnému českému jedlu „Vepřo knedlo zelo“.
TIP muža v kuchyni: Ak neminieme celý obsah, skladujeme v chladničke, ale pred opätovným použitím je potrebné obsah v sifóne ohriať – sifón dáme do nádoby s vodou zohriatou cca na 60 stupňov a necháme otepliť (trvá to cca 20-30min).
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk