čas prípravy 60 min
6 vajíčok
200 g krupicového cukru
1/2 prášku do pečiva
170 g mletého maku
4 PL višňového alebo malinového lekváru
30 ml Karpatského KB
250 g hladkého tvarohu
100 ml smotany na šľahanie
3 PL práškového cukru
šťava z 1 citróna
1 PL citrónovej šťavy alebo 1 PL Karpatského KB
cca 100 g práškového cukru.
Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Po jednom vmiešame a vyšľaháme žĺtka. Na záver vmiešame mak zmiešaný s práškom do pečiva. Cesto premiestnime na plech s papierom na pečenie (rozmer 20 x 30 cm) a pečieme cca 20 – 25 minút 180 st.. Cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Na krém si vymixujeme tvaroh, smotanu, cukor a šťavu z citróna do tuha, necháme mierne zachladiť. Lekvár zahrejeme spolu s Karpatským KB. Korpus prerežeme pozdĺžne a jednu časť natrieme lekvárovou zmesou. Necháme vychladnúť a časť s lekvárom natrieme krémom. Priklopíme druhou časťou korpusu.
Na polevu si zmiešame Karpatské KB alebo citrónovú šťavu s práškovým cukrom a natrieme na vrch. Necháme dlhšie zachladiť. Pred podávaním orežeme boky pre krajší vzhľad.
Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne