fbpx

Čokoládová pena s karamelizovanými jabĺčkami

Ingrediencie

4 žĺtka
200 g + 200 g smotany na šľahanie
štipka soli
50 g krupicového cukru
170 g horkej čokolády
1 balenie cukrárenských piškót
30 ml kávy
30 ml Karpatského KB Škorica Klinček
1 jabĺčko + 1 PL cukru

Postup

Čokoládová pena je jednoduchý a rýchly recept. Túto maškrtu si vychutnáte hneď ako pena dostatočne vychladne a zatuhne do finálnej podoby.

Ako prvé si pripravíme karamelizované jabĺčka. Jablko nakrájame na maličké kúsky. Na panvici si necháme skaramelizovať 1 PL cukru. Keď máme jantárový karamel, pridáme jabĺčka a s nimi jemne povaríme. Odložíme bokom.

Pripravenú uvarenú kávu a Karpatské KB Škorica Klinček zmiešame. Na dno pohárikov si dáme piškóty, ktoré polejeme touto kávovou zmesou. Pridáme skaramelizované jabĺčka a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme penu. 200 g smotany na šľahanie necháme zahrievať za stáleho miešania. Žĺtka si metličkou jemne vymiešame s cukrom. Keď je smotana tesne pred varom, za stáleho miešania vlejeme smotanu pomaličky k žĺtkam. Túto zmes prelejeme naspäť do hrnca a varíme za stáleho miešania na strednom plameni. Teplota by mala dosiahnuť cca 77 stupňov a krém by mal jemne zhustnúť.

Do horúcej zmesi nahádžeme čokoládu a miešaním rozpustíme. Hmotu dáme zachladiť. Keď je zmes studená, vyšľaháme si 200 g smotany na šľahanie a jemne šľahačku vmiešame do čokoládovej zmesi. Penu nalejeme do pohárikov a necháme chladiť cez noc alebo aspoň 3 hodiny.
Dozdobiť môžeme šľahačkou, čokoládou a makronkami.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.