Ingrediencie
Na dozdobenie: marakuja a obľúbený čokoládový alebo orechový krém
Postup
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Postupne po jednom zašľaháme žĺtka. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a pomaly prišľaháme k bielkovej zmesi. Cesto vylejeme na klasický plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 – 20 minút. Pozor aby cesto nevyschlo. Upečené cesto vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Rolujeme z kratšej strany, čím vznikne hrubšia roláda. Necháme vychladnúť. Do mikrovlnky si dáme nalámanú horkú čokoládu a smotanu na šľahanie. Zohrievame po 15 sekundách a vždy premiešame, pokiaľ nedostaneme hladkú omáčku. To isté spravíme aj s bielou čokoládou a smotanou na šľahanie. Vymixujeme si mascarpone so smotanou na šľahanie, prilejeme vychladnutý krém z bielej čokolády, pridáme cukor a premixujeme do tuha. Cesto si rozrolujeme a celé rovnomerne potrieme Karpatským KB. Následne cesto opatrne rovnomerne potrieme omáčkou z horkej čokolády. Necháme vychladnúť. Odoberieme si cca polovicu krému a potrieme ňou cesto tenkou vrstvou (cca 0,5 cm). Maliny si nakrájame na menšie kúsky, roztrúsime ich po kréme a zatlačíme.
Cesto rozkrájame na 4 – 5 rovnakých dlhých plátov a po jednom každý jemne zrolujeme do valčeka. Takto pripravené mini tortičky zrolujeme po jednom do fólie a odložíme do chladu na minimálne 1 hodinu. Keď máme tortičky zatuhnuté, vložíme zvyšný krém do zdobiaceho vrecka a tortičky dozdobíme. Na vrchu krému si spravíme jamku, do ktorej dáme obľúbený čokoládový alebo orechový krém a dozdobíme marakujou.
TIP: Tortičky si môžete pred zdobením posypať kakaom alebo potrieť krémom a vyválať v orechoch alebo nastrúhanej čokoláde.
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk