fbpx

Čokoládovo-banánový zákusok

Doba prípravy: 90 min (cca 12 rezov)

Banánové Cesto

3 vajíčka
1 ČL prášku do pečiva
110 g hladkej múky
150 g krupicového cukru
3 banány

Čokoládové Cesto

110 g hladkej múky
35 g kakaa
150 g krupicového cukru
1 ČL prášku do pečiva
60 ml rastlinného oleja
1 vajíčko
90 g bieleho jogurtu
60 ml podmaslia
60 ml horúcej vody

Ostatné

Ríbezľový lekvár
100 ml Karpatské KB
200 g horkej čokolády
100 ml smotany na šľahanie

Postup

Pripravíme si jednotlivé cestá. Na banánové cesto si rozpučíme banány. Primiešame vajíčka a cukor. Múku si zmiešame s práškom do pečiva, vmiešame do vajíčkovej zmesi a vymiešame ručne cesto. Pečieme v stredne veľkom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 15 – 20 minút. Po dopečení cesto necháme na papieri na pečenie.

Na čokoládové cesto si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame vajíčko, cukor, olej, jogurt a podmaslie. Múku vmiešame do tekutej zmesi. Na záver primiešame horúcu vodu. Pečieme v stredne veľkom plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 12 minút. Po dopečení cesto necháme na papieri na pečenie,

Zahrejeme si 100 ml smotany na šľahanie a pridáme 100 g čokolády. Rozmiešame na čokoládový krém.

Obe cestá si prerežeme v polovici aj s papierom na pečenie. Na plech alebo dosku uložíme prvé čokoládové cesto. Popicháme ho špajľou a polejeme po lyžiciach Karpatské KB, tak aby sa poriadne nasiaklo. Množstvo prispôsobíme podľa chuti. Plát potrieme polovicou čokoládového krému. Následne uložíme plát banánového cesta a stiahneme papier na pečenie. Potrieme džemom. Uložíme plát čokoládového cesta, opäť popicháme, polejeme Karpatské KB a potrieme zvyšnou čokoládou. Na záver uložíme plát banánového cesta. Navrch položíme dosku a zaťažíme na noc knihami, aby sa pláty spojili.

Ďalší deň si pripravíme zo 100 ml smotany a 100 g čokolády ganache, ktorou potrieme celý povrch.

Dozdobíme podľa chuti, odporúčame vyšľahaný krém z 500 g mascarpone a 200 g smotany na šľahanie, do ktorého pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt.

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.