500 g kuracích pečienok
2 šalotky
1 PL nasekaného tymiánu
3 PL Karpatského KB
150 g masla
3 PL smotany na šlahanie
Soľ
Muškátový oriešok
Brusnicový lekvár
Na kúsku masla si opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme tymián a chvíľu pražíme. Prilejeme Karpatské KB a varíme, pokiaľ sa alkohol takmer úplne neodparí. Odstavíme bokom a necháme vychladnúť.
Pečienky si nakrájame na menšie kúsky a opečieme na troške masla. Premiestnime do mixéra a pridáme vychladnutú šalotkovú zmes. Postupne pridávame zvyšné maslo a mixujeme, pokiaľ nebudeme mať krémovú hmotu. Na záver pridáme smotanu, soľ, muškátový oriešok a premixujeme.
Paštétu premiestnime do uzatvárateľnej nádoby. Zachladíme. Keď je paštéta stuhnutá na vrch navrstvíme brusnicový džem.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne