Muž v kuchyni, foodbloger Juraj Praženka tentokrát pripravil špeciálnu francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne – nátierku z husacej/kačacej pečene.
Suroviny:
Postup:
Foie gras – čiže husaciu pečienku nakrájanú na kocky prelejeme zohriatou smotanou a spolu so žĺtkami a Karpatským KB rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme soľou a korením.
Nalejeme do 200 ml zapekacích misiek, dáme piecť v plechu s vodou tak, aby zapekacie misky boli z 2/3 ponorené vo vode. Pečieme cca 45 min. pri teplote 130 stupňov.
Ideálne mať teplomer a priebežne kontrolovať teplotu pokrmu v miske, cielime v miske na teplotu 82 stupňov.
Po dopečení necháme vychladnúť, posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou cukor skaramelizujeme.
Podávame s bagetou, výborne sa na posypanie hodí chrumkavá cibuľka, či pažítka.
Dobrú chuť!
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk