Čas prípravy: 60 minút
Cesto
150 g gaštanového pyré
150 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1 ČL škorice
120 g masla
Poleva
100 g čokolády
80 ml smotany na šlahanie
20 ml Karpatského KB
V miske zmiešame gaštanové pyré, múku, práškový cukor, škoricu a zmäknuté maslo. Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme do fólie a necháme odstáť v chladničke cca 30 minút. Cesto rozvaľkáme medzi potravinovou fóliou aby sa netrhalo a vykrajujeme obľúbené tvary. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme 8-9 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Necháme vychladnúť na plechu.
Smotanu zmiešame s Karpatským KB a necháme zahrievať tesne pod bod varu. Pridáme čokoládu a necháme roztopiť. Keksíky namáčame do čokolády a necháme stuhnúť.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne