fbpx

Gaštanovo-hruškový nepečený Cheesecake

Čas prípravy: 20 minút + tuhnutie

Ingrediencie

Korpus:

  • 220 g maslových sušienok (venčeky, bebe..)
  • 50 g masla
  • 30 ml Karpatské KB Hruška

Krém:

  • 400 g gaštanového pyré
  • 250 g mascarpone
  • 200 g hladkého tvarohu
  • 50 g bielej čokolády
  • 60 ml smotany na šľahanie

Hrušky:

  • 50 ml Karpatské KB Hruška
  • 2 zrelé hrušky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 30 g masla

 

Postup

Sušienky si rozmixujeme na jemno, prilejeme Karpatské KB Hruška a roztopené maslo, rukami spracujeme tak, aby sa cesto dobre napilo a premiešalo. Ak cesto dobre lepí dokopy, môžeme ho natlačiť do formy. Použijeme  priemer 20 – 23 cm a dno vystelieme papierom na pečenie. Formu s cestom vložíme do chladničky. Na krém roztopíme bielu čokoládu so smotanou na šľahanie, následne s pridaním mascarpone a tvarohu vymixujeme na pyré.  Pyré nalejeme do formy na cesto a necháme tuhnúť najlepšie cez noc alebo aspoň 4 hodiny.

Hrušky zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky. V hrnci si roztopíme maslo, pridáme cukor a hrušky, chvíľu všetko povaríme. Pridáme Karpatské KB Hruška a varíme, pokiaľ nám hrušky jemne nezmäknú a omáčka sa zredukuje na sirup. Necháme vychladnúť a ozdobíme nimi cheesecake.

Recept pripravila blogerka Maťka  @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.