fbpx

Grilované broskyne macerované v Karpatskom KB

Oslaďte si vaše dni nevšedným dezertom!
Náš muž v kuchyni Juraj Praženka si pre vás pripravil fantastický recept na Grilované broskyne macerované v Karpatskom KB so zmrzlinou a orechami.

Suroviny:

  • zrelé broskyne/nektárinky
  • vanilková zmrzlina, alebo ešte lepšie mandľový nanuk (napr. Magnum)
  • orestované a nasekané orechy (napr. mandle)
  • med
  • mletá škorica
  • kryštálový cukor
  • čerstvá mäta
  • údená soľ (voliteľné, ale odporúčané)
  • 2 PL Karpatské KB

Postup:

Broskyne rozkrojíme, odstránime kôstky a necháme marinovať v Karpatskom KB (prípadne škoricovom Karpatskom KB) cca 30 minút.

Následne posypeme prekrojenú časť cukrom a škoricou a dáme grilovať pocukrovanou stranou nadol pri teplote cca 180 stupňov (ideálne na uhlí, dreve).

Po ugrilovaní ľubovoľne prekladáme zmrzlinou/rozdrveným nanukom, posypeme orechami, údenou soľou, mätou, zalejeme medom a podávame čím skôr, aby boli broskyne ešte teplé a zmrzlina nie úplne roztopená.

Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.