kuracie spodné stehná
olivový olej
1 ČL soli
1 ČL červenej papriky
2 strúčiky cesnaku
1 ČL medu
400 ml paradajkového pyré
100 ml paradajkového pretlaku alebo pasty
100 g hnedého cukru
1 cibuľa
2 strúčiku cesnaku
1 ČL čierneho korenia
2 PL dijónskej horčice
1 ČL drvenej rasce
2 ČL údenej papriky červenej
2 PL Worcestrovej omáčky
3 PL Karpatského KB
3 PL jablkového octu
Z olivového oleja, soli, červenej papriky, pretlačeného cesnaku a medu si pripravíme marinádu. Obalíme v nej kuracie stehná a necháme cez noc alebo pár hodín odpočívať v chladničke.
Na bbq omáčku si cibuľu nakrájame na drobno a na oleji opražíme. Pridáme pretlačený cesnak a restujeme cca minútu. Pridáme korenie, horčicu, rascu, papriku, worcester, hnedý cukor a jablčný ocot. Premiešame a cca 1 – 2 minúty varíme.
Pridáme paradajkové pyré a pretlak a varíme cca 60 minút na miernom plameni. Omáčka sa jemne zredukuje a zhustne. 15 minút pred koncom pridáme Karpatské KB a dovaríme.