fbpx

Horúci Tarte Tatin s Karpatským KB a zmrzlinou

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB  špecialitu, slávny francúzsky,  tzv. obrátený koláč s novou slovenskou receptúrou.

Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy! 

Suroviny:

  • 3 jablká (ideálne mix granny smith a červená odroda)
  • 50 g maslo
  • šťava z 1 citróna
  • 100g cukor kryštál
  • 1-2  ks Badián
  • 1-2 ČJ škorica
  • 0,5 dcl Karpatské KB
  • lístkové cesto
  • 1 vaječný žĺtok
  • vanilková zmrzlina podľa chuti

Postup:

Jablká ošúpeme, pokrájame na mesiačiky, následne postriekame šťavou z citróna. Z cukru na panvici (rozmer 24-28cm / vhodnej do rúry) vymiešame karamel, pridáme maslo, Badián a jablká, posypeme škoricou a na miernej teplote opekáme pár minúť (jablká neotáčame). Podlejeme Karpatským KB, oflambujeme a ďalej opekáme cca 5 min, potom stiahneme dole.  Pripravíme si lístkové cesto, vykrojíme  z neho kruh  približne do rozmeru panvice, položíme ho do panvice priamo  navrch na opečené jabĺčka. Cesto vidličkou  jemne poprepichujeme a potrieme žĺtkom. Následne dáme  zapiecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 20 minút. Vyberieme z rúry, necháme  5 minút vychladnúť . Na panvicu zhora položíme tanier a panvicu preklopíme – koláč nám skončí na tanieri. 

Pri servírovaní na hotový Tarte Tatin  dáme 3 kopčeky vanilkovej zmrzliny a podávame ešte zahorúca. 

Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB.

Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.

Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk.

TIP: Lahodná chuť pre vaše recepty 

Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Môžete si ho vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.