Čas prípravy: 20 min
200 g mrazeného hrášku
2 PL masla
syr Feta
hrsť vlašských orechov
chlieb
čierne korenie
2 hrste šampiňónov
1 PL masla
3 PL Karpatského KB
2 PL balsamico
soľ
Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom. V horúcej osolenej vode 3 minúty povaríme hrášok, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme maslo, syr Feta, orechy a trošku čierneho korenia, premixujeme. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Opečieme ich vysokou intenzitou na masle. Jemne osolíme. Podlejeme ich Karpatským KB a necháme odpariť. Na záver pridáme balsamico a povaríme na nižšom plameni cca minútu. Na chlebík navrstvíme hráškovú nátierku a pridáme šampiňóny. Dozdobiť môžeme bylinkami alebo klíčkami.
Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne