Cesto
cukrárenské piškóty
4 žĺtka
500 g mascarpone
200g krupicového cukru
2 polievkové lyžice Karpatského KB Hruška
2 dcl kávy
holandské kakao na posypanie
Hrušková plnka
4 hrušky
1 PL krupicového cukru
50 ml Karpatského KB Hruška
Hrušková plnka: Hrušky nakrájame nadrobno, preložíme do panvice, podlejeme Karpatským KB Hruška, pridáme cukor a necháme dusiť do mäkka. Hrušky necháme vychladnúť.
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Pridáme mascarpone a prešľaháme. Kávu zmiešame s 2 lyžicami Karpatského KB Hruška a necháme vychladnúť.
Piškóty z oboch strán namáčame do kávovej zmesi a ukladáme vedľa seba do pohárov alebo do malého plechu. Na piškóty navrstvíme hruškovú plnku a prikryjeme vrstvou mascarpone. Znova pokračujeme vrstvou piškót, hruškovej plnky a mascarpone. Na záver mascarpone vrstvu posypeme vrstvou kakaa. Necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.