fbpx

Hruškovo-mandľový tart

Čas prípravy: 90 minút

Ingrediencie

Tartový základ
240 g hladkej múky
1 žĺtko
50 g krupicového cukru
150 g studeného masla
Hrušky
4 hrušky
400 ml vody
100 ml Karpatského KB Hruška
4 PL krupicového cukru
1 lusk škorice
Mandľová zmes
100 g mandľových plátkov
3 vajíčka
1 PL hladkej múky
100 g mäkkého masla
100 g krupicového cukru
2 PL Karpatského KB Hruška

Postup

Prvý si pripravíme základ pre tart. Do misky vložíme múku, cukor, žĺtko a na malé kocky nakrájané studené maslo. Hnietením vypracujeme cesto. Preložíme na dosku a miesime, pokiaľ cesto nie je kompaktné a prestane sa drobiť. Cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie a premiestnime do tartovej formy s priemerom cca 20 cm. Vložíme do chladničky na cca 30 minút.

Následne si pripravíme hrušky. Do kastrólika si dáme vodu a cukor a necháme zahrievať, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Hrušky si nakrájame na štvrťky a odstránime jadierka. Keď je cukor rozpustený, hrušky dáme do vody, pridáme Karpatské KB Hruška, škoricu a varíme. Keď sú hrušky mäkšie, ale nie úplne uvarené, kastrólik odstavíme a necháme hrušky v náleve chladnúť.

Vychladený tartový základ popicháme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 20 minút. Vyberieme a necháme chladnúť.

Pripravíme si mandľovú zmes. V miske si vymixujeme mäkké maslo a cukor. Pridáme vajíčka a namleté mandle. Na záver pridáme Karpatské KB Hruška.

Mandľovú zmes vylejeme do predpečeného tartového korpusu. Každú štvrťku predvarenej hrušky ešte rozrežeme na dve časti a uložíme na mandľovú zmes do kruhu.

Tart pečieme v rúre vyhriatej na 190 sutpňov cca 30 – 40 minút. V strede pečenia odporúčame tart prikryť alobalom, aby vrchná časť nezhorela, ale aby bol tart poriadne prepečený.

Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.