fbpx

Hruškovo-slivkové Crumble

Čas prípravy: 45 minút

 

Ingrediencie

Základ:

  • 300 g nakrájaných hrušiek
  • 6 ks sliviek (150 g)
  • 2 PL masla
  • 3 PL hnedého cukru
  • 1 ČL škorice
  • 30 ml Karpatské KB Hruška

Posýpka:

  • 50 g hladkej múky
  • 50 g hnedého cukru
  • 60 g studeného masla
  • 2 PL ovsených vločiek

 

Postup

Na veľkej panvici si  roztopíme maslo, pridáme nakrájané hrušky a chvíľu podusíme. Podlejeme  Karpatským KB  Hruška a necháme odpariť.

Odstavíme zo sporáku a necháme mierne vychladnúť. Keď sú hrušky vlažné, pridáme nakrájané slivky, cukor, škoricu a premiešame.  Pripravené podusené ovocie preložíme do zapekacej misky.

V druhej miske si zmiešame múku, cukor, ovsené vločky a studené maslo. Zmes rozdrobíme medzi prstami a vytvoríme mrveničku. Posypeme rovnomerne ovocie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút alebo až pokiaľ nie je posýpka zlatohnedá. Podávame teplé s jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.