Čas prípravy: 45 minút
Ingrediencie
Základ:
Posýpka:
Postup
Na veľkej panvici si roztopíme maslo, pridáme nakrájané hrušky a chvíľu podusíme. Podlejeme Karpatským KB Hruška a necháme odpariť.
Odstavíme zo sporáku a necháme mierne vychladnúť. Keď sú hrušky vlažné, pridáme nakrájané slivky, cukor, škoricu a premiešame. Pripravené podusené ovocie preložíme do zapekacej misky.
V druhej miske si zmiešame múku, cukor, ovsené vločky a studené maslo. Zmes rozdrobíme medzi prstami a vytvoríme mrveničku. Posypeme rovnomerne ovocie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút alebo až pokiaľ nie je posýpka zlatohnedá. Podávame teplé s jogurtom alebo vanilkovou zmrzlinou.
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk