fbpx

Hruškový chlebík

Čas prípravy: 85 minút

  • 2 vajíčka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 210 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 hrsť orechov
  • 2 hrušky
  • 1 PL masla
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1/2 ČL škorice
  • 30 ml Karpatské KB
  • 1 škoricový cukor

Hrušky si nakrájame na malé kocky. Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Pridáme hnedý cukor, hrušky, škoricu, podlejeme Karpatským KB a cca 5 minút povaríme do polomäkka. Odstavíme a necháme chladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej a jogurt a prešľaháme. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu. Zmes pomaly vmiešame do vajíčkovej zmesi.

Na záver vmiešame nasekané orechy a skoro celé hrušky. Cca 1-2 PL odložíme bokom.

Do malej chlebíkovej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta, posypeme škoricovým cukrom a nalejeme zvyšok cesta. Navrch pridáme zvyšné hrušky.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 70 minút.

Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Recept a foto pripravila foodbogerka Maťka známa ako @stvoryzkuchyne v spolupráci s Karpatským KB.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.