Hruškový džem

Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie

1 kg hrušiek
200 g hnedého cukru
1 PL škorice
štipka vanilky
100 ml Karpatského KB Hruška
šťava z 1 citróna
2 hrste hrozienok (podľa chuti)

Postup

Hrušky si nakrájame na malé kocky. Vložíme do hrnca, zasypeme cukrom a necháme na miernom plameni variť cca 45 minút. Občasne premiešame. Pripravíme si hrozienka, ktoré zalejeme Karpatským KB Hruška a necháme postáť.

Pokým sa hrušky varia a zmäknú, môžeme ich mierne roztlačiť. Po 30 – 45 minútach pridáme šťavu z citróna, hrozienka namočené v Karpatskom KB Hruška a doplníme škoricu a vanilku. Premiešame a varíme, pokiaľ sa nám lekvár nezredukuje na hustejšiu zmes.

Plníme do sterilizovaných pohárikov. Poriadne zatvorené ich prikryjeme dekou a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.

TIP: Týmto spôsobom si vieme pripraviť aj plnku do koláčov. Všetko zmiešame, hrušky neroztlačíme, povaríme cca 30 – 45 minút a ešte horúce plníme do pohárikov.

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.