Čas prípravy: 30 minút
4 PL masla
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
300 g hnedých šampiňónov alebo iných húb
1 hruška alebo jablko
2 vetvičky tymiánu
Hrsť orechov (vlašské, pekanové)
50 ml Karpatského KB Hruška
2 PL masti
Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a chvíľu cca minútu pražíme. Pridáme nadrobno nakrájané huby, vetvičky tymiánu a nadrobno nakrájanú hrušku. Pražíme, pokiaľ huby nie sú mäkké. Podlejeme Karpatským KB Hruška a počkáme, kým sa celá brandy zredukuje.
Na záver pridáme opražené nasekané orechy. Všetko premiestnime do mixéra, pridáme masť a rozmixujeme na čo najhladšiu zmes.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne