fbpx

Jednoduché Keksíky

Doba prípravy: 30 minút + chladenie (cca 20 ks – závisí od hrúbky šulca)

Cesto

300 g hladkej múky
75 g práškového cukru
75 g krupicového cukru
80 g vlašských orechov
Kôra z 1 veľkého pomaranču
210 g masla
6 PL Karpatské KB
60 g horkej čokolády
Hnedý cukor na obalenie

Poleva

60 ml smotany na šľahanie
30 ml Karpatské KB
100 g horkej čokolády

Postup

Príprava keksíkov je extra jednoduchá. Do misky si dáme múku, práškový cukor, krupicový cukor, orechy nasekané nadrobno, pomarančovú kôru, maslo izbovej teploty, nadrobno nasekanú čokoládu a Karpatské KB.

Všetko spolu poriadne vymiesime do cesta. Z cesta vytvoríme šulec, ktorý obalíme v hnedom cukre. Zabalíme do fólie a uložíme do chladu na cca 3 hodiny.

Cesto vyberieme, narežeme na kolieska cca 0,5 cm hrubé. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút pri teplote 180 stupňov. Vyberieme, necháme vychladnúť na plechu.

Smotanu s Karpatským KB zmiešame a necháme zahrievať do bodu varu. Odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu. Vymiešame do hladkej polevy a kolieska namáčame v čokoláde. Kolieska môžeme posypať orechami alebo lyofilizovaným ovocím. Necháme stuhnúť a uchovávame v zatvárateľnej krabici.

Prajeme vám dobrú chuť!

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.