2 ks kačacích pŕs s kožou
soľ
2 PL masla
6 hrušiek
1 veľká cibuľa
1 PL cukru
1 PL masla
½ ČL mletej rasce
1/ ČL mletej škorice
50 ml Karpatského KB Hruška
Ako prvé si pripravíme chutney. 4 hrušky si zbavíme jaderníkov a nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Na masle si opražíme cibuľku. Pridáme hrušky a opečieme. Posypeme soľou, rascou a škoricou a premiešame. Podlejeme Karpatským KB Hruška a povaríme. Pridáme 1 PL cukru, prikryjeme a podusíme, kým niesú hrušky mäkké. Na záver zmes rozmixujeme alebo popučiíme vidličkou a povaríme, aby sa odparila prebytočná šťava.
Kačacie prsia si očistíme od blán, kožu jemne narežeme a osolíme z oboch strán.
Na panvicu si položíme prsia kožou nadol a opečieme cca 5 minút, tak aby bola koža spečená. Vypečie sa nám z nej masť, ktorú necháme v panvici. Prsia obrátime a pečieme z druhej strany cca 5 minút na miernejšom plameni. Na záver pridáme 2 PL masla, 2 hrušky nakrájané na mesiačiky, premiešame a odstavíme. Necháme v prikrytej panvici postáť cca 7 minút.
Kačacie prsia narežeme na plátky a podávame s hruškami, hruškovým čatní a lokšou alebo inou obľúbenou prílohou.