Karpatské brandy Original
Trstinový cukor
Voda
Mäta – čerstvé lístky
Sóda
Ľad
Pripravte si vlastný cukrový sirup tak, že do pohára vložíte 2-3 polievkové lyžice trstinového, hnedého cukru a doplníte 1:1 vodou. Rozmiešajte na sirup, ktorý následne do nápoja dávkujte podľa vlastnej chuti. Niekto má rád sladšie, niekto menej sladké. Na drobno pokrájajte lístky čerstvej mäty (alebo v mažiari, či medzi prstami dobre pomliaždite, aby pustili vôňu a šťavu), vložte do pripraveného vysokého pohára s ľadom. Zalejte dávkou cukrového sirupu podľa chuti, vlejte 50 ml Karpatského brandy Original. Podľa chuti zastreknite cca 40 ml sódou.
Ak použijete namiesto kociek ľadu ľadovú drť, čiže rozmixovaný či podrvený ľad, nápoj bude jemnejší a lahodnejší.