12 kuracích krídielok
4 PL masla
2 PL rastlinného oleja
1 ČL drveného cesnaku
½ ČL čierneho mletého korenia
1 ČL soli
4 PL masla
4 PL medu
2 PL Karpatského KB
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL drveného cesnaku
1 ČL kukuričného škrobu
½ ČL mletého zázvoru
1 PL worcestrovej omáčky
Kuracie krídelká si necháme odstáť pri izbovej teplote, aby pred pečením neboli studené. Osušíme ich papierovou vreckovkou. Roztopíme si 4 PL masla, pridáme olej, cesnak, korenie a soľ a premiešame. Kuracie krídelká poriadne obalíme v omáčke a rozložíme na plech na pečenie, na ktorom sme si vopred pripravili alobal. Pečieme 50 minút pri teplote 200 stupňov. Cca 5 minút pre finálnym dopečením krídelká vyberieme a potrieme pripravenou druhou omáčkou. Na záver môžeme prípadne ešte na 1-2 minúty pogrilovať.
Medzi časom si pripravíme druhú omáčku. Roztopíme maslo, pridáme med a necháme chvíľu povariť. Doplníme papriku, cesnak, zázvor, 1PL worcestrovej omáčky, 2PL Karpatského KB a všetko dobre premiešame. Na záver pridáme kukuričný škrob a za stáleho miešania minútu povaríme. Omáčkou potrieme krídelka cca 5 minút pred dopečením.
Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne