fbpx

Kuracie stehná s hruškami a slaninou

Čas prípravy: 40 minút / 2 porcie

 

Ingrediencie

  • 4 ks kuracie stehná
  • 100 g slaniny
  • 4 šalotky
  • 2 PL + 2 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • 50 ml Karpatského KB Hruška

 

Postup

Kuracie stehná si osolíme z oboch strán.

Na panvicu si pridáme 2 PL masla a kuracie stehná opečieme z oboch strán do hneda.

Spolu s výpekom preložíme stehná do pekáča a pečieme prikryté alobalom 20 minút. Následne alobal odkryjeme, pridáme hruškovú zmes a pečieme ďalších cca 10 minút.

Na hruškovú zmes si dáme do panvice olivový olej a 2 PL masla.

Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na malé kocky nakrájanú slaninu, jemne opečieme.

Pridáme hrušky nakrájané na menšie kusy a opekáme. Podlejeme Karpatským KB Hruška a necháme chvíľu podusiť. Hotové kuracie stehná podávame s lokšami alebo zemiakmi.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.