Čas prípravy: 40 minút / 2 porcie
Ingrediencie
Postup
Kuracie stehná si osolíme z oboch strán.
Na panvicu si pridáme 2 PL masla a kuracie stehná opečieme z oboch strán do hneda.
Spolu s výpekom preložíme stehná do pekáča a pečieme prikryté alobalom 20 minút. Následne alobal odkryjeme, pridáme hruškovú zmes a pečieme ďalších cca 10 minút.
Na hruškovú zmes si dáme do panvice olivový olej a 2 PL masla.
Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a na malé kocky nakrájanú slaninu, jemne opečieme.
Pridáme hrušky nakrájané na menšie kusy a opekáme. Podlejeme Karpatským KB Hruška a necháme chvíľu podusiť. Hotové kuracie stehná podávame s lokšami alebo zemiakmi.
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk