Čas prípravy: 30 minút (20 cm forma)
Ingrediencie
Omáčka:
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penova. Pridáme mäkké maslo a prešľaháme. Rozpustíme si čokoládu a pridáme do žĺtkovej zmesi. Prešľaháme. Zmiešame si múku a mak a vmiešame do žĺtkovej zmesi. Na záver postupne a opatrne vmiešame bielka. Spodok formy s priemerom 20 cm si vystelieme papierom a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 – 50 minút alebo pokiaľ nie je špajla zapichnutá do koláčika po vytiahnutí čistá. Necháme vychladnúť vo forme.
Na omáčku si vložíme do hrnca jahody, cukor, škoricu, dolejeme vodou a pridáme Karpatské KB podľa chuti. Necháme všetko spolu dobre rozvariť. Na záver zmes premixujeme ponorným mixérom. Koláčik pred podávaním zohrejeme v mikrovlnke, prelejeme jahodovou omáčkou a podávame s kopčekom zmrzliny.
Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk