Mäsové guľky na brusnicovej omáčke

4 porcie / 30 minút

Ingrediencie

250 g mletého hovädzieho mäsa
250 g mletého bravčového mäsa
½ cibule
2 PL strúhanky
1 menšie vajíčko
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
hrsť čerstvého petržlenu
1 ČL sušeného cesnaku
2 PL parmezánu

Brusnicová omáčka s Karpatským KB

1PL brusnicového džemu
4 PL Karpatského KB
šťava z 1 pomaranča

Postup

Na mäsové guľky si zmiešame spolu mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčko, strúhanku, soľ, korenie, cesnak, nadrobno nasekaný petržlen a parmezán. Necháme odležať v chladničke cca 30 minút.
Zo zmesi vytvarujeme guličky a na panvici alebo na grile, alebo na liatinovej doske na troške oleja opečieme.
Opečené guľky odložíme bokom. Do výpeku pridáme brusnice, dochutíme s Karpatským KB a šťavou z pomaranča. Povaríme a podávame ku guličkám.

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.