Mäsové špízy s hubovým ragú

Ingrediencie

300 g hovädzieho mäsa-steak
olivový olej
soľ
2 ČL horčice
½ ČL sušeného cesnaku
250 g hnedých šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok tymiánu
40 ml Karpatského KB
soľ

Postup

Špízy

Hovädzie mäso si nakrájame na kocky. V miske si zmiešame olivový olej, horčicu, sušený cesnak a dosolíme. Mäso naložíme do takto pripravenej marinády a necháme pôsobiť aspoň 2 hodiny v chladničke. Pripravené marinované mäso napichneme na špízy a prudko ogrilujeme zo všetkých strán.

Hubové ragú

Šampiňóny si nakrájame na štvrťky. Do malého hrnca dáme olivový olej, pridáme tymian a pár sekúnd pražíme. Pridáme celé strúčiky cesnaku a šampiňóny, osolíme a pražíme. Na záver podlejeme dúškom Karpatského KB, ktoré necháme prevrieť a odpariť. Pripravené šampiňóny podávame k hotovému mäsku. Pre tých hladnejších môžeme doplniť  chlebíkom alebo šalátom.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.