Mak patrí v strednej Európe určite k najobľúbenejším vianočným surovinám. Vyskúšali ste ho už však v tekutej podobe?
Bez maku si Poliaci, podobne ako my, nevedia Vianoce ani predstaviť. Súčasťou štedrej večere je u nich makový dezert s orechmi, sušeným ovocím a medom s názvom makiełki. Pre trochu vianočný drink s Karpatským brandy Original sme zvolili kombináciu makovo-čerešňového sirupu s čokoládovo-pomarančovým bitterom. „Čerešničkou na torte“ je brandy, ktoré tomuto skvelému sviatočnému drinku dodá hrejivosť a silu. Zima môže začať!
Ingrediencie
60 ml Karpatského brandy Original
10 ml makovo-čerešňového sirupu
3 streky čokoládovo-pomarančového bittera
Príprava: vymiešame v miešacom pohári s ľadom
Pohár: whisky glass
Ozdoba: čerešňa zo sirupu