fbpx

Nachos šalát s hovädzím

cca 15 minút + marinovanie / 2 – 3 porcie

Marináda:

  • 2 PL medu
  • 2 PL hnedého cukru
  • 100 ml Karpatského KB
  • 40 ml worcestrovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g hovädzieho ribeye steaku

Šalát:

  • 2 hrste polníčka
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 malá konzerva kukurice
  • 1/2 konzervy červených fazúľ
  • 3 hrste syrových nachos
  • 100 g cheddaru
  • 100 g cherry paradajok
  • 40 g quinoy

Dresing:

  • 250 g kyslej smotany
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 limetka
  • 1/4 ČL čierneho korenia

Postup

V miske si zmiešame med, cukor, brandy, worcestrovú omáčku a pretlačený cesnak. Mäso nakrájame na väčšie kúsky a naložíme do marinády. Necháme cca 2 hodiny odstáť v chlade. Na šalát si quinou prepláchneme vriacou vodou. Následne ju varíme do mäkka v osolenej vode v pomere 1:2 – quinoa k vode. Cibuľu si nakrájame na krúžky, cherry paradajky na drobné kúsky a cheddar nastrúhame na hrubo. Všetko spolu zmiešame. Pridáme polníček, kukuricu, fazuľu a uvarenú vychladnutú quinou. Dosolíme podľa potreby. Na dresing si nakrájame nadrobno cibuľku. Pridáme šťavu z limetky a všetko premiešame s kyslou smotanou. Pridáme čierne korenie a dosolíme podľa potreby. Na záver si narýchlo ugrilujeme steakové kúsky. Do šalátu vmiešame nalámané nachos a na vrch uložíme steak. Podávame s dresingom. Prajeme vám dobrú chuť!

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.