fbpx

(Ne) tradičný perník s čokoládovým krémom

Ingrediencie

140 g špaldovej múky
30 g kakaa
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
1 ČL jedlej sódy
¼ ČL soli
1 ČL škorice
1 ČL klinčeka
1 ČL perníkového korenia
3 vajcia
140 g hnedého cukru
50 ml olivového oleja
200 ml cmaru

Krém

150 g horkej čokolády
370 g mascarpone
2 PL Karpatské KB Škorica Klinček
kokosové plátky

Postup

1. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, kakao, kypriaci prášok, jedlú sódu, soľ, škoricu, klinček a perníkové korenie.

2. V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olivový olej a zašľaháme do zmesi. Na koniec pridáme cmar a ručne premiešame.

3. Tekutú zmes prelejeme do suchej a zľahka premiešame, aby sa ingrediencie prepojili.
4. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (34 x 24 cm) a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme cca. 30 až 40 minút, či je perník upečený, otestujeme špáradlom. Po upečení perník vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.

5. V hrnci si nad vodnou parou rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda tekutá, zložíme ju z hrnca a necháme trochu vychladnúť. Následne k nej pridáme mascarpone izbovej teploty a premiešame stierkou, aby sa nám čokoláda a mascarpone dobre prepojili. Prilejeme Karpatské KB škorica a klinček, premiešame a krém natrieme na upečený perník. Na záver posypeme kokosovými plátkami.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.