Nepečený čokoládový koláčik

Čas prípravy: 15 minút + chladenie

Ingrediencie

400 g rôznych keksíkov (môžu byť s príchuťou, plnené, piškóty)
70 g kakaa
200 g masla
50 ml mlieka
50 ml Karpatského KB
3 ČL škorice
100 g krupicového cukru
100 g čokolády
80 ml smotany
2 PL orechového masla

Postup

Keksíky si polámeme na drobné kúsky a odložíme do veľkej misy.

Do malého hrnca si dáme maslo, kakao, mlieko, Karpatské KB, škoricu a krupicový cukor. Zahrievame, pokiaľ sa maslo úplne neroztopí a nevzninke nám kompaktná čokoládová hmota.

Vzniknutú omáčku prelejeme cez keksíky a rukami poriadne premiešame a postláčame. Túto vzniknutú hmnotu poriadne natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Môžeme použiť formu 20 x 20 cm alebo tortovú formu s priemerom 23 cm.

V malom hrnci si zahrejeme smotanu, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Primiešame orechové maslo a omáčku rovnomerne rozotrieme na povrch koláčika. Necháme zachladiť najlepšie cez noc.

Koláčik pred podávaním krájame na drobné kúsky, keďže dezert je sýty. Skladujeme v chlade.

Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.