Čas prípravy: 15 minút + chladenie
400 g rôznych keksíkov (môžu byť s príchuťou, plnené, piškóty)
70 g kakaa
200 g masla
50 ml mlieka
50 ml Karpatského KB
3 ČL škorice
100 g krupicového cukru
100 g čokolády
80 ml smotany
2 PL orechového masla
Keksíky si polámeme na drobné kúsky a odložíme do veľkej misy.
Do malého hrnca si dáme maslo, kakao, mlieko, Karpatské KB, škoricu a krupicový cukor. Zahrievame, pokiaľ sa maslo úplne neroztopí a nevzninke nám kompaktná čokoládová hmota.
Vzniknutú omáčku prelejeme cez keksíky a rukami poriadne premiešame a postláčame. Túto vzniknutú hmnotu poriadne natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Môžeme použiť formu 20 x 20 cm alebo tortovú formu s priemerom 23 cm.
V malom hrnci si zahrejeme smotanu, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Primiešame orechové maslo a omáčku rovnomerne rozotrieme na povrch koláčika. Necháme zachladiť najlepšie cez noc.
Koláčik pred podávaním krájame na drobné kúsky, keďže dezert je sýty. Skladujeme v chlade.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne