Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB cestoviny so zaujímavou chuťou.
Seriál receptov s Karpatským KB v pánskom podaní je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni. Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy!
Suroviny:
Postup:
Pancettu nakrájame na pásiky a opečieme na panvici. Približne po 5 min. pridáme cibuľu nakrájanú na kocky a osmažíme do zlatista. Podlejeme Karpatským KB a necháme odpariť alkohol (prípadne flambujeme). Pridáme rajčiny, osolíme, okoreníme a varíme na strednom ohni cca 15-20 min. Podrvíme/posekáme bazalku a pridáme do omáčky spolu so smotanou. Necháme krátko prevrieť.
Cestoviny uvaríme podľa návodu o približne 2 min kratšie. Odoberieme vodu z cestovín (približne 1 dcl) a spolu s cestovinami varíme na panvici s omáčkou. Priebežne premiešame. Keď máme cestoviny uvarené „al dente“, odstavíme z ohňa, posypeme nastrúhaným pecorino syrom a podávame.
TIP muža v kuchyni: ak nemáte pravé talianske suroviny ako pancetta či syr pecorino, použite oravskú slaninku a syr typu parmezán.
Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka.
TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty
Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.
Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk