fbpx

Perníková bábovka

Čas prípravy: 75 minút

  • 2 vajíčka
  • 200 g kryštáľového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 80 g slivkového lekváru
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 200 g hladkej múky
  • 120 g polohrubeh múky
  • 3 ČL perníkového korenia
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 200 ml horúcej vody

 

  • 3 PL Karpatského KB Škorica Klinček
  • 2 PL medu

 

Vajíčka zmiešame metličkou s kryštáľovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, lekvár, jogurt a metličkou premiešame len toľko, aby sa zmes spojila. V miske zmiešame múku, korenie, prášok do pečiva, sódu. Sypkú zmes vmiešame do tekutej zmesi. Na záver vmiešame postupne horúcu vodu. Väčšiu bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 60 minút.  Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.

V hrnci si 2 minúty povaríme med s Karpatským KB Škorica Klinček. Vzniknutým sirupom rovnomerne potrieme celú bábovku a necháme vychladnúť.

Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Recept a foto pripravila foodbogerka Maťka známa ako @stvoryzkuchyne v spolupráci s Karpatským KB.

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.