Čas prípravy: 75 minút
Vajíčka zmiešame metličkou s kryštáľovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, lekvár, jogurt a metličkou premiešame len toľko, aby sa zmes spojila. V miske zmiešame múku, korenie, prášok do pečiva, sódu. Sypkú zmes vmiešame do tekutej zmesi. Na záver vmiešame postupne horúcu vodu. Väčšiu bábovkovú formu vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov cca 60 minút. Necháme vychladnúť vo forme a vyklopíme.
V hrnci si 2 minúty povaríme med s Karpatským KB Škorica Klinček. Vzniknutým sirupom rovnomerne potrieme celú bábovku a necháme vychladnúť.
Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk
Recept a foto pripravila foodbogerka Maťka známa ako @stvoryzkuchyne v spolupráci s Karpatským KB.