2 vajíčka
200 g práškového cukru
160 g masla
2 PL medu
260 g hladkej múky
2 ČL sódy bikarbóny
1 ČL perníkového korenia
50 ml mlieka
Krém
1 vanilkový puding
400 ml mlieka
2 PL krupicového cukru
Karpatské KB Škorica Klinček podľa chuti
200 g masla
4 PL práškového cukru
Zdobenie
slivkový lekvár
horká čokoláda
orechy
Ako prvé si pripravíme krém. Vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor a varíme do zhustnutia. Na povrch pudingu položíme potravinovú fóliu a necháme chladnúť. Keď máme krém vychladnutý, vmiešame práškový cukor, Karpatské KB škorica a klinček a vmixujeme maslo izbovej teploty. Krém dáme zachladiť.
Na cesto si necháme zohrievať maslo s medom. Keď máme zmes roztopenú, pridáme práškový cukor. Keď je zmes vlažná, vmiešame vajíčka a mlieko.
V miske si zmiešame múku, perníkové korenie a sódu. Vmiešame tekutú zmes a vymiešame cesto. Plech s rozmerom 27 x 37 cm si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
Cesto vyberieme, necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie a z cesta vykrajujeme kolieska. Tie môžeme rozrezať na polovicu.
Obe kolieska natrieme z jednej strany slivkovým lekvárom. Na jednu polovičku nanesieme krém a prikryjeme druhým kolieskom. Takto opakujeme postup so všetkými kolieskami.
Roztopíme si čokoládu a na vrch každej vežičky dáme kúsok čokolády. Prilepíme orech a dáme zachladiť.
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne