fbpx

Pomarančová torta s čokoládovým krémom

Ingrediencie

Cesto

250 g hladkej múky
70 g kakaa
2 ČL prášku do pečiva
180 ml rastlinného oleja
100 g hnedého cukru
150 g kryštálového cukru
3 vajíčka
250 ml cmaru
125 ml Karpatské KB škorica a klinček
Kôra z 2 pomarančov
Šťava z 1 pomaranča

Krém

500 g mascarpone
250 g smotany na šľahanie
150 g čokolády
1 ČL škorice
Pomarančový džem

Čokoládová ganache

100 g horkej čokolády
70 ml smotany na šľahanie

Postup

Na cesto si vymixujeme vajíčka s cukrom do penova. Postupne zašľaháme cmar, Karpatské KB, kôru a šťavu z pomarančov a na koniec pridáme olej.

V samostatnej miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. Sypkú zmes postupne pridávame k tekutej zmesi.

Papierom na pečenie si vystelieme tortovú formu s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 70 minút alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do korpusu nie je po vytiahnutí suchá. Korpus vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť. Následne prerežeme na tri časti.

Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone a smotany na šľahanie do tuha. Čokoládu si rozpustíme a počkáme pokiaľ nie je vlažná. Následne spolu so škoricou pridáme do krému a prešľaháme.

Každý korpus potrieme džemom a vrstvíme krémom. Pripravíme si ganache zahriatím smotany a následným primiešaním čokolády. Na záver tortu polejeme čokoládovou ganache a dozdobíme.

Recept pripravil: St(v)ory z kuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.