fbpx

Punčová roláda

Ingrediencie

Cesto:

  • 8 vajíčok
  • 8 PL polohrubej múky
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 1 PL prášku do pečiva
  • červené farbivo
  • 1 fľaštička malinového džemu

Punč:

  • 400 ml vody
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 PL malinového sirupu
  • 100 ml Karpatského KB Škorica Klinček
  • punčová esencia podľa chuti
  • šťava z 1 pomaranča

Krém:

  • 150 g bielej čokolády
  • 70 g smotany na šľahanie
  • 250 g mascapone

Postup

Oddelíme si bielka od žĺtok, k bielkam pridáme 2 PL cukru a vymixujeme do peny. K žĺtkam pridáme 6 PL cukru a vymixujeme do peny. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver opatrne vmiešame vymixované bielky. Cesto rozdelíme na polovicu. Jedno cesto necháme žlté a k druhému pridáme červené farbivo a premiešame. Cestá rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Po dopečení cestá zrolujeme samostatne do utierok a necháme chladnúť.

Medzitým si pripravíme punč. V hrnci zmiešame vodu, cukor, sirup a šťavu z pomaranča a varíme cca 10 min. Na záver pridáme Karpatské KB Škorica Klinček a punčovú esenciu podľa chuti. Cestá si vyrolujeme, opatrne stiahneme papier na pečenie. Svetlé cesto si potrieme lekvárom a uložíme naň ružové cesto. To rovnomerne popolievame vlažným punčom, opatrne zrolujeme, obalíme alobalom a necháme odstáť.

Na krém si rozpustíme nad vodným kúpeľom čokoládu so smotanou. Mascarpone premixujeme a pomaly primixujeme vychladnutú omáčku z bielej čokolády. Roládu potrieme krémom a dozdobíme lyofilizovanými malinami alebo bielou čokoládou.

Recept a foto vytvorila pre Karpatské KB foodbogerka Maťka @stvoryzkuchyne

Vstup
Obsah tejto webstránky je vhodný len pre osoby staršie ako 18 rokov.